petak, 7. veljače 2014.

Izliječite kašalj sirupom od luka

Sirup - luk i šećerNajbolji lijek za dječiji kašalj i prehladu je sirup od luka, koji su koristile i mnoge generacije prije nas. Osim kašlja, luk je izvrstan lijek za mnoge bolesti disajnih organa. Od njega se može spremiti jeftin, zdrav i vrlo djelotvoran lijek. Sve što vam je potrebno je veća glavica luka i malo šećera ili meda. Trebat će vam i jedna tegla s poklopcem.

Priprema sirupa od luka 

Uzmite glavicu luka dovoljno veliku da može stati u teglu. Ogulite luk, a potom da izrežite na kolutove. U teglu najprije naspite med ili šećer. Možete koristiti jedno ili drugo. Potom stavite red kolutova luka.
Pospite luk šećerom ili medom i ponavljajte postupak sve dok ne potrošite sav luk i med (šećer). Na vrhu bi trebao biti šećer (med). Kada potrošite sav luk i med (šećer) dobro zatvorite staklenku i ostavite je da stoji. Za 6 - 8 sati od luka će se stvoriti sirup.
Staviti luk u posuduLuk izrezati na kriškeSlagati luk i šećerDobro zatvoriti staklenku Luk kao lijekSirup od luka




  

 





Doziranje:
Sirup od luka možete  uzimati onoliko često koliko je potrebno da se zaustavi kašalj, bez bojazni da ćete se predozirati. Tako svakih sat vremena možete uzeti  1-2 kašike sirupa od luka. Nastojte da uvijek spremite svjež sirup, koji ćete potrošiti u roku od 24 sata. Nije preporučljivo da se sirup od luka daje bebama mladjim od godinu dana.

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes