četvrtak, 30. siječnja 2014.

Bljedobolja - Sadikovic prirodni lijek

Tu bolest dobivaju djevojčice kada su u razvitku. Kod najmanjeg napora jako se umore, mišići im klonu, daha im nestaje, nastupi lupanje srca uz vrtoglavicu i glavobolju. Lice im postane žuto, nemaju teka za jelo, pojavljuju se i bolovi u želucu, noge im oko gležnjeva oteknu, dobiju bijeli cvijet i modrim podočnjacima zasjenjene oči. Uzroci su toj bolesti loša krv prouzrokovana slabom, nedostatnom ili loše biranom hranom ( kada se djeca hrane slatkišima, a ne zelenilom i mlijekom ), premalo kretanja po suncu i svježem zraku ili kada su preopterećena učenjem. Više puta dobiju tu bolest nasljeđem, a i onda kada cvijet prerano dobiju.

Kao siguran lijek važi kopriva. Dva mjeseca treba piti čaj od mladih kopriva, čitavog stabla s korijenom, ako se pola kg kopriva do upola ukuha s 4 litre vode, kave ili čaja. Dnevno se daje 3 puta na vrhu noža istucanog korijena od kravojca (Ange- lica silvestris). Dnevno se uzima i 1-2 tanjura juhe od mladih vrhova koprive s vrhnjem, mladim maslacem, s kojim žumanjkom i kruhom od prekrupe. Za juhu treba koprive malo osušiti i po 1 žlicu na 1 litru vode do pola ukuhati, dobro poklopljeno. I zeljanicu od kopriva treba češće uzimati i po 3 žlice dnevno čaja od pelina (6 g na četvrt litre kipuće vode 2 minute kuhati).

Ovim načinom dijete će se za 6 do 7 tjedana preporoditi svježinom i bojom u licu. Za potpuno ozdravljenje treba barem godinu dana daljnjeg liječenja, dakako, ne tako strogog.

Svakih 10-14 dana neka se promijeni čaj, i to 10 g matočine (Marrubium vulgare L), 8 g komoljike (Artemisia vulgaris L) i 20 g koprive na 3/4 litre vina do pola ukuhati i 4 žlice meda staviti. Dnevno se uzima 2 male ili 1 veća šalica tog čaja. Nakon toga od macine trave 8 g (Melissa officinalis L), mladog orahovog lišća 6 g (Juglans regia L) i 20 g korijena koprive na 3/4 litre vina i 4 žlice meda. Za promjenu opet treba uzeti svježeg korijenja vodopije (Cichorium Ontybus L) ili korijena maslačka (Taraxakuum officinale L), isitniti ga i sok iscijediti na šalicu mlijeka 3-4 žlice toga soka i 1 žlicu meda. Lišće mladog maslačka i krstovnika ili dragušca (Nasturtium officinale R. Br.) s limunom jede se kao salata s kruhom od prekrupe. Taj kruh se jede s mladim maslacem i medom.

Hrana neka je krepka i više suha. Slatkiše treba odbaciti. Iz početka treba dnevno 2 puta gornje tijelo prati s pola vinskog octa i pola vode, isprva mlakom, a kada se tijelo privikne na pranje, hladnom. Prije spavanja treba po hladnoj vodi hodati i koljena polijevati postupno od 10 sekundi do 1 minute, a nakon toga stavljati na trbuh i želudac vruć oblog iz odvara od trina. Jednom tjedno treba čitavo tijelo umotati u vruću plahtu umočenu u odvar od trina. Puno po suncu i svježem zraku se kretati i duboko disati. Dosta mlijeka piti, najbolje kozjeg.

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes