srijeda, 8. siječnja 2014.

Odličan prirodni sok protiv bubrežnog kamenca

limunadaBubrežni kamenci se uglavnom sastoje od kalcija i može ih uzrokovati prekomjerna nakupina soli u prehrani koja stimulira izlučivanje kalcija putem mokraće. Druga vrsta kamenca se stvara iz mokraćne kiseline, nusprodukta koji je uzrokovan prehranom s puno proteina. Što ih može ukloniti?

Što možete učiniti za sprečavanje bubrežnih kamenaca? Prije svega smanjite količinu soli koju unosite svakodnevnom prehranom (što manje jedite izvan kuće), pretjeranu količinu kalcija i proteina te pijte puno tekućine koja će prepoloviti rizik razvijanja kristala u mokraćnom traktu.
U jednom istraživanju, kalifornijski su stručnjaci razrijedili 0,12 litre soka od limuna u dvije litre vode, te ponudili bolesnicima s bubrežnim kamencima. Ustanovili su kako je limunada značajno smanjila pojavu formiranja bubrežnih kamenaca s jednog na 0,13 kamenca po bolesniku.
Limun je zaista poseban. Od svih citrusa, limun sadrži najveću koncentraciju citrata koji na prirodni način inhibiraju stvaranje bubrežnih kamenaca. Drugi sokovi nemaju toliko mnogo citrata, te se njihov okus nadoknađuje kalcijem i oksalatima – tvarima koju upravo tvore bubrežne kamence.
I preskočite zaslađivanje limunade šećerom – radije odaberite žličicu meda ili stevije.
narodnilijek.com

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes