četvrtak, 2. siječnja 2014.

Šećer može pogoršati stres

Iako za vrijeme napetosti i stresa obično pribjegavamo malim, slatkim užicima, zapravo na taj način svoj organizam još više opterećujemo i otežavamo mu situaciju u kojoj se nalazi.

šećer
Možemo reći da tijelo zapravo nije prilagođeno unosu tolike količine šećera, koju danas svi svakodnevno konzumiramo. Šećer je uvijek potrebno svesti na minimum, bilo bijeli, ili smeđi. Tijelo sav šećer koji ne iskoristi za dobijanje energije, što mu je glavna uloga, pretvara u masti, koje kako već dobro znamo mogu biti uzrok mnogih oboljenja, a posebno bolesti srca i krvnih žila.


Da li ste znali da je šećer najveći potrošač vitaminskih i mineralnih razervi koje posjeduje naš organizam.

Naime, za vrijeme prerade šećera troše se vitamini B kompleksa, pa prehrana koja je bogata šećerom uzrokuje stalni manjak ovih vitamina. Istraživanje je pokazalo da upravo nedostatak navedenih vitamina značajno pogoršava stres u našem organizmu.
Izuzetno slatka hrana može pogoršati stres i na drugi način. Naime, nakon njene konzumacije nivo šećera u krvi raste, i potiče stvaranje inzulina, uz pomoć kojeg šećer iz krvi prelazi u ćelije. Na taj način dolazi do naglog pada šećera u krvi, što za organizam koji je već pod stresom predstavlja još veće opterećenje i pogoršanje stanja.
Zbog toga ne zaboravite da slatko pretjerivanje, obično dovede do gorkih posljedica.
narodnilijek.com

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes