![Dizenterija](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhg9vmLirYXtn6ZgN6NXueF82OrtjU_uZxzxUZxxA8C7UlqTAKXesWjepbHzJYyuisFIpySWOnEbRpaY9wRpHlWrfeMB80DbtKX8633B3hPoNwLTvf66ja0URED-R72w-WvKC9Huhyivzw/s1600/Dizenterija-300x242.jpg)
- Gaveza korijen, angelike korijen po 2 jedaće žlice, jagode šumske lišće 3 jeaće žlice, korijander sjeme, petolist po malu kavenu žlicu. Sve dobro pomiješati i od te mješavine 2 jedaće žlice preliti sa 3 dcl ključale vode i piti svaki sat po dva-tri gutljaja.
- Plod od štavelja (konjska kiselica). Jedna šaka kuha se u pola litre vode 3 minute. Ostalo kao pod 1.
- Šipak kora od ploda (raste u Dalmaciji). Priprema se kao pod 1. Dobro je uzeti pola štavelja, pola šipkove kore, od svakog po žlicu na pola litre vode.
0 komentari:
Objavi komentar