nedjelja, 5. siječnja 2014.

Dizenterija

Dizenterija
  1. Gaveza korijen, angelike korijen po 2 jedaće žlice, jagode šumske lišće 3 jeaće žlice, korijander sjeme, petolist po malu kavenu žlicu. Sve dobro pomiješati i od te mješavine 2 jedaće žlice preliti sa 3 dcl ključale vode i piti svaki sat po dva-tri gutljaja.
  2. Plod od štavelja (konjska kiselica). Jedna šaka kuha se u pola litre vode 3 minute. Ostalo kao pod 1. 
  3. Šipak kora od ploda (raste u Dalmaciji). Priprema se kao pod 1. Dobro je uzeti pola štavelja, pola šipkove kore, od svakog po žlicu na pola litre vode.

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes