petak, 27. prosinca 2013.

Divlji origano – Nepobjedivi borac protiv infekcija

origanoUlje divljeg origana ubraja se u najmoćnije prirodne lijekove. Izvanredan je antibiotik koji efikasno suzbija bakterije, pa čak i one koje su rezistentne na klasične medikamente. Prednost ovog biljnog, potpuno prirodnog preparata, ogleda se u tome sto blokira ‘disanje’ bakterija, dok klasični antibiotici zaustavljaju njihov metabolizam, protiv čega se mikroorganizmi bore mutacijama.

Naučna istraživanja potvrdila su postojanje širokog spektra djelovanja ulja divljeg origana antibakterijsko, antivirusno, antigljivično, antiseptičko i anti parazitsko. Ovaj preparat pokazao se kao veoma efikasan u slučaju infekcije ešerihijom koli, salmonelom, kandidom i stafilokokom.
Pored toga, ulje divljeg origana u potpunosti eliminira alergije i probleme sa sinusima te efikasno otklanja upale i bolove. Ovaj prirodni preparat koristi se i u slučaju digestivnih tegoba, kao što su otežana probava i dijareja, otklanja posljedice ujeda insekata i blagotvorno djeluje u slučaju zubobolje, reumatizma, kašlja i bronhitisa. Koristi se oralno, topikalno i inhalatorno. Ključni sastojci origano ulja jesu karvakrol i timol koji djeluju sinergijski, što objašnjava njegovu moć (26 puta je jači od fenola). Divlji origano je prava riznica minerala, kao što su kalcij, magnezij, cink, željezo, kalij, bakar, bor, kao i vitamini C, A i B3.
IZVOR: narodnilijek.com

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes