petak, 27. prosinca 2013.

Pravilno povijanje bebe

bebe povijanjeMnogo žena koje su tek postale majke, obično imaju samo jednu želju – da se naspavaju.

Znajući da ih ujutro kad se probude čeka mnogo obaveza, realna im je želja. Ukoliko ste već završili sve oko hranjenja, kupanja svoje bebe i bez naročitog uspjeha probali sve metode da je uspavate, saznajte kako da počnete sa povijanjem u tanku dekicu u samo četiri jednostavna koraka.

Korak broj 1

Ćebe, dekicu ili drugu tkaninu četvrtastog oblika raširite na krevet i presavijte tako da se formira trokut, okrenut vrhom prema dole. Tjeme bi trebalo da se nalazi na otprilike jednoj trećini dužine od centra platna. Stavite bebu na najdužu, gornju stranu trougla, tako da glava i ramena budu iznad ruba platna.

Korak broj 2

Savijte (gledano iz vašeg ugla) lijevu polovinu materijala preko bebinih grudi, tako da joj desna ruka bude umotana  u dekicu, čiji ćete kraj saviti ispod bebinih leđa.

Korak broj 3

Uvijte prema gore donji dio materijala, tj tjeme trougla, preko bebinih stopala, i uvucite ga u prethodno savijenu lijevu polovinu. Ako beba nije novorođenče, možete pustiti donji dio odmotan, kako bi mogla slobodno i nesmetano da se kreće.

Korak broj 4

Za sami kraj, umotajte i bebinu lijevu ruku u dekicu, istim postupkom kao što ste uradili sa desnom, a ostatak tkanine stavite ispod njenih leđa.
IZVOR: narodnilijek.com

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes